Rugăciunea este exersarea dialogului cu Dumnezeu pentru a ajunge la curăţie, spune Episcopul Giurgiului

Credincioşii Parohiei Joița din Protoieria Bolintin şi-au primit ierarhul în Duminica a IV-a din Postul Mare. Cu această ocazie, PS Ambrozie a oficiat în 26 martie 2017 Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Credinţa, le-a transmis Chiriarhul celor prezenţi, este lucrarea harului lui Dumnezeu care produce în omul căzut starea de mântuire. Rugăciunea, ca realitate interioară şi specifică omului, este exersarea dialogului cu Dumnezeu pentru a ajunge la curăţie, stadiu obligatoriu pentru sălăşluirea Duhului Sfânt în suflet.

În continuare, Preasfinția Sa a vorbit şi despre viaţa plină de sfinţenie a Sfântului Ioan Scărarul sau Sinaitul şi despre binecunoscuta sa lucrare numită Scara.

Tot în cuvântul său, ierarhul a amintit faptul că duminică s-au împlinit 40 ani de la trecerea la Domnul a Patriarhului Justinian Marina.

A restaurat în timpul arhipăstoririi sale Mănăstirile Dealu, Ghighiu, Suzana, Viforâta, Samurcăşeşti (Ciorogârla), Ţigăneşti, Pasărea şi alte asemenea. A fost aşadar un restaurator al vechilor, istoricelor şi importantelor mănăstiri şi biserici de ce cuprinsul arhiepiscopiei pe care o conducea. A avut curajul să ceară drepturi pentru preoţi, dar şi de a aminti autorităţilor cât de importantă este Biserica, a spus PS Ambrozie.

Anul 2017 în Patriarhia Română este Anul omagial dedicat Patriarhului Justinian Marina.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…