Rugăciune și filantropie la Dunărea de Jos în Duminica Sfintei Cruci

Ca și în anii precedenți, în Duminica Sfintei Cruci Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoții slujitori, membrii organismelor parohiale și tineri voluntari, a organizat ample manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice.

Acțiunile s-au desfășurat în cadrul unor instituţii sociale, precum spitale, aziluri de bătrâni, cămine de copii, penitenciare, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

La Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat în 19 martie 2017 la procesiunea cu racla ce adăposteşte un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei. Procesiunea a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a Sfintei Cruci spre închinare.

Cu acest prilej, credincioșii s-au putut închina și săruta lemnul de viață făcător al Sfintei Cruci.

O acțiune specifică a avut loc și în capela Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Doctori fără de Arginţi, Chir şi Ioan din Galați, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Pr. capelan Octavian Buruiană, în prezența atât a unor persoane bolnave internate în spital, cât și a credincioșilor din oraș.

Pentru copiii internați aici, Parohia Sfântul Vasile cel Mare din Galaţi a pregătit zeci de pachete cu alimente, dulciuri, obiecte de igienă personală și iconițe.

După slujbă, un grup de tineri voluntari ai parohiei, însoţiţi de Pr. Ninel Țugui, în cooperare cu cadrele medicale, au vizitat micii pacienți în saloanele lor oferindu-le darurile aduse, încurajând şi binecuvântând atât copiii şi părinţii lor, cât şi cadrele medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente