Rugăciune și filantropie la Biserica Albastră din Oradea pentru tinerii de la Clubul Colectiv din București

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Biserica Sfântul Ierarh NicolaeBiserica Albastră de la Parohia Oradea-Vii, prin grija Părintelui Gheorghe Nemeș, directorul sucursalei parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei, și împreună cu membrii de susținere a proiectelor ce se derulează la Așezământul cultural-social Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al Parohiei Oradea-Vii, în aceste zile ce au trecut de la tragicul incendiu de la Clubul Colectiv din București, s-au oficiat rugăciuni de însănătoșire pentru cei bolnavi-arși, iar pentru cei decedați s-a săvârșit parastas de pomenire, a precizat Pr. Viorel Samașca-Nemeș.

În sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, 08 noiembrie 2015, la Sfânta Liturghie, la Ectenia celor adormiți s-au înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru odihna tinerilor trecuți la cele veșnice, iar după-amiază, în cadrul Sfintei Taine a Maslului, în prezența a peste 100 de credincioși, s-a înălțat rugăciune de însănătoșire pentru toți cei suferinzi. După terminarea Sfintei Taine a Maslului, tineri voluntari împreună cu cei prezenți au aprins 44 de lumânări în memoria celor arși și decedați (până la acea dată – nota redacției) în focul de la Clubul Colectiv din București, cântând la final Troparul Învierii, „Hristos a Înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le!”.

De asemenea, prin grija părintelui Gheorghe Nemeș și a tuturor membrilor susținători ai Proiectului Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, s-a hotărât ca pe bază de chitanțe eliberate de casierul sucursalei parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Asociației Filantropia Oradea, să se încaseze donații pentru sprijinirea familiilor cu bolnavi arși sau decedați. Această inițiativă a fost agreată de toți credincioșii prezenți la biserică în data de 08 noiembrie 2015 și se va încheia în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, hramul bisericii parohiale din Oradea-Vii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…