Rugăciune și filantropie în Parohia Pechea

Pe întreaga perioadă a Postului Mare, preoții și credincioșii Eparhiei Dunării de Jos inițiază și realizează multiple activități pastoral-misionare și social-filantropice îndreptate către semenii aflați în suferință.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian al Dunării de Jos, în data de 27 martie a.c., preoții din localitatea gălățeană Pechea (Protoieria Covurlui), dar și din parohiile învecinate, au săvârșit Sfânta Liturghie, după care au oficiat slujba Sfântului Maslu în curtea Centrului Medico-Social din localitate, în prezența persoanelor asistate și a credincioșilor participanți, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea.

După cuvenita ungere cu untdelemn sfințit, celor prezenți le-a fost oferit ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuza Ortodoxă”, iconițe și pliante cu principalele învățături despre Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Euharistii.

Programul liturgic a fost prelungit într-o o activitate social filantropică îndreptată spre cei 47 de asistați instituționalizați din cadrul Centrului.

În urma unei colecte organizată în 13 parohii, sub atenta coordonare a pc protoiereu, au fost achiziționate și oferite persoanelor asistate un număr de 47 noptiere, în valoare de 3.800 lei.

Cu ajutorul voluntarilor din parohii acestea au fost transportate și așezate în saloanele instituției socio-medicale. În cadrul centrului se fac periodic slujbe și rugăciuni, iar asistații sunt încurajați să participe alături de credincioșii parohiei și la slujbele din biserică. În prezent, în curtea Centrului socio-medical din localitatea Pechea se ridică un nou lăcaș de închinare, piatra de temelie fiind așezată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, în septembrie 2008. La data de 28 martie a.c., în casa de prăznuire a parohiei Pechea II, peste 200 de credincioși, în special persoane cu venituri reduse sau fără posibilități materiale au beneficiat de control oftalmologic și consultații medicale gratuite. Acestea au fost realizate pe baza bunei cooperări dintre parohia Pechea II și Centrele medicale „Sanavita” și „Omega Eyes Optic 37” SRL din municipiul Galați. Activitățile pastoral-misionare și social-filantropice de la parohia Pechea fac parte din proiectele anuale ce se desfășoară în Postul Mare la așezămintele și instituțiile sociale ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente