Rugăciune pentru Sfinţii Trei Ierarhi la Patriarhie. PS Varlaam Ploieşteanul a condus procesiunea cu sfintele lor moaşte

Racla cu moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi, adusă de la Reşedinţa Patriarhală, a fost purtată în seara zilei de luni în procesiune, în jurul Catedralei Patriarhale. La ceremonia religioasă condusă de PS Varlaam Ploieşteanul au participat numeroşi credincioşi care au înălţat rugăciuni către cei trei mari ierarhi.

Procesiunea a fost precedată de Slujba Privegherii oficiată de PS Varlaam Ploieşteanul, împreună cu părinţii slujitori ai Catedralei Patriarhale.

Episcopul vicar patriarhal s-a adresat credincioşilor în timpul Slujbei de Priveghere şi le-a descoperit una din dorinţele comune ale sfinţilor celebraţi în 30 ianuarie: aceea ‘de a-şi dedica viaţa în întregime lui Hristos’.

Ei au urmat acest drum ‘prin  nevoinţe ascetice, multă rugăciune, meditaţie şi prin studiul Sfintelor Scripturi şi ale scrierilor Părinţilor Bisericii’, a explicat Părintele Episcop, care a mai precizat că ‘aceşti trei tineri şi-au sfinţit viaţa şi s-au pregătit în modul cel mai adecvat pentru activitatea pe care aveau să o desfăşoare ca episcopi ai Bisericii’.

În predica sa, PS Varlaam Ploieşteanul a remarcat că este foarte important pentru un tânăr care se formează pentru viaţă ‘calitatea duhovnicească a părinţilor săi’. Concluzia a fost transmisă credincioşilor pe baza analizei vieţii celor trei ierarhi care ‘s-au format în familii foarte religioase, atente la formarea şi educarea copiilor lor’, insistând asupra rolului ‘mamei sau al bunicii într-o familie creştină’.

Pentru formarea unui tânăr nu este importantă numai educaţia intelectuală, ‘ci mai ales educaţia duhovnicească’, a apreciat ierarhul.

Spre finalul omiliei, PS Varlaam Ploieşteanul şi-a întărit argumentaţia şi a spus: ‘Şcoala şi Biserica împreună cu familia formează cu adevărat generaţii pe care se poate baza şi un popor, dar şi Biserica’.

După procesiune, credincioșii s-au închinat la sfintele moaște care au fost așezate în catedrală.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente