Rugăciune la trecerea dintre ani

În toate bisericile Patriarhiei Române vor fi oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Potrivit rânduielii liturgice hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în noaptea dintre ani în catedralele și bisericile parohiale se oficiază Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și se citesc rugăciunea Sfântului Isaac Sirul, o rugăciune de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an (din tradiția română și slavă și din tradiția greacă).

„Citim Acatistul Mântuitorului, așa cum este firesc, deci este o slujbă de mulțumire pe care o aduce Mântuitorului Hristos pentru binefacerile pe care le-a revărsat asupra neamului omenesc. Sunt câteva rugăciuni care se citesc în cadrul Te Deum-ului de Anul Nou pe care îl săvârșim în dimineața Anului Nou după Sfânta Liturghie”, a spus părintele profesor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, potrivit Radio TRINITAS.

În mănăstiri slujba se va oficia, potrivit Tipicului, după Miezonoptică sau Priveghere. Slujba de la miezul nopții de la Catedrala patriarhală va fi transmisă în direct de televiziunea și radio TRINITAS.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente