Rugăciune în cea mai nouă parohie din Caransebeș. Comuniune liturgică ierarh și credincioși în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”

Numeroși credincioși s-au adunat în Duminica a 32-a după Rusalii la cea mai nouă parohie din municipiul Caransebeș pentru a se ruga împreună cu PS Lucian, ierarhul lor. Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica ce are hramul Intrarea Domnului în Ierusalim.

Părintele Episcop a evidenţiat că biserica a fost primită din partea bisericii luterane şi i-a încurajat pe membrii comunităţii să susţină ‘proiectele care trebuie implementate în anul 2018, în această parohie. Este vorba de restaurarea exteriorului bisericii și bineînțeles completarea icoanelor pe catapeteasmă, dar și celelalte piese din mobilierul necesar unei biserici ortodoxe’, a spus ierarhul.

Biserica din cartierul Nord a fost donată Episcopiei Caransebeșului de comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului trecut.

Sfântul locaș se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș. La sfânta biserică s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare, în special la interior, urmând ca în acest an să continue.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente