Rugăciune în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, pentru tinerii morți în incendiul din București

Catedrala ortodoxă din Piața Avram Iancu a fost plină de credincioșii veniți să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, duminică, 01 noiembrie 2015, cu prilejul sosirii la Cluj a Brâului Maicii Domnului. În cadrul slujbei, Ierarhul, alături de preoții și diaconii ce au făcut parte din sobor, s-a rugat pentru sufletele victimelor tragediei de la Clubul Colectiv din București, precum și pentru cei din spitale. A făcut parte din soborul de preoți slujitori și părintele profesor Ioan Sauca de la Geneva, care va participa în zilele următoare la Simpozionul internațional organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Părintele profesor a vorbit în cadrul cuvântului de învățătură, despre importanța milosteniei, pornind de la pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și-a exprimat încă o dată compasiunea față de tinerii decedați și familiile lor și a spus că toți creștinii sunt solidari în rugăciune față de cei ce se luptă pentru a supraviețui.

Mai profund ca o mamă, ca un tată nu poate simți nimeni durerea unei asemenea catastrofe. Poate că nu întâmplător a rânduit Dumnezeu ca în această zi să fie adus spre mângâiere, clujenilor și tuturor celor care vor trece prin Cluj, Brâul Maicii Domnului. Noi credem că Maica Domnului, chiar dacă s-a întâmplat această catastrofă, se roagă pentru cei ce sunt în suferință”.

Credincioșii clujeni au fost încurajați de părintele Arhimandrit Gheorghe, ce face parte din delegația din Grecia, să se roage Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, orice probleme ar avea: „Maica Domnului ocrotește, protejează și sfințește nu doar mănăstirea noastră, ci întreaga regiune și întreaga lume și se săvârșesc multe minuni prin mijlocirea Ei, bolnavii se vindecă, iar femeile care își doresc să devină mame, dacă se roagă cu credință, rugăciunile le sunt ascultate”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc, pe 02 noiembrie, 23 de ani. În rugăciune au fost pomeniți și tinerii care au murit în tragicul eveniment din București.

Comentarii Facebook


Știri recente