Rugăciune în Alba Iulia la Sf. Mc. Filofteia. Moaştele sale au fost aduse de la Curtea de Argeş

Credincioşii prezenţi sâmbătă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în ziua prăznuirii Sf. Mărturisitori Ardeleni, au avut posibilitatea de a se închina moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş. Cu acest prilej, IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie.

Racla ce adăposteşte moaştele sfintei a fost adusă la Alba Iulia vineri, 20 octombrie 2017, cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Astăzi, s-au rugat peste 1000 de pelerini Sfintei ocrotitoare a celor săraci şi tămăduitoare a celor bolnavi. Sfintele moaşte vor rămâne pentru închinarea credincioşilor până luni dimineaţă, potrivit agerpres.


Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni, Cuvioșii Mărturisitori Visarion și Sofronie, Sfântul Mucenic Nicolae Oprea și Sfinții preoți Mărturisitori Ioan și Moise Măcinic, este o sărbătoare în special a credincioșilor ortodocși din Transilvania. Cuvioșii Mărturisitori Visarion și Sofronie au fost canonizați la Alba Iulia în urmă cu 62 de ani, iar Sf. Mc. Nicolae Oprea și preoții Mărturisitori Ioan și Moise în 1992, fiind pomeniți în data de 21 octombrie.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente