„Rostul omului în viață este acela de a se sfinți și manifesta, prin faptele sale, sfințenia lui Dumnezeu”, a spus IPS Nifon la praznicul Botezului Domnului

Numeroși credincioși târgovișteni au participat sâmbătă în Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, săvârșită de IPS Mitropolit Nifon. Ierarhul le-a explicat credincioşilor care este ‘rostul omului în viață’.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Agheasmei celei Mari, pe un podium amenajat în fața istoricului locaș de cult, ctitorit de Sfântul Voievod Neagoe Basarab.

În cuvântul său, Chiriarhul a evidenţiat că Botezul Domnului, una din cele mai mari sărbători creștine, are în vedere sfințirea ființei umane și a întregii creații, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

‘Botezul Domnului pune fundament botezului creștin și manifestă lucrarea mântuitoare a Sfintei Treimi, arătând că rostul omului în viață este acela de a se sfinți și de a manifesta, prin faptele sale, sfințenia lui Dumnezeu’, a spus Părintele Mitropolit.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…