Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale „Sfintele Paști 2020”

Romfilatelia introduce în circulaţie, din 12 martie, emisiunea de mărci poştale „Sfintele Paști 2020”. 

Mărcile poştale reproduc scenele biblice ale Intrării în Ierusalim, Cinei celei de Taină şi Sfintelor Femei Mironosițe la Mormântul Sfânt.

Colița emisiunii cu valoarea nominală de 29 lei ilustrează sugestiv scena Intrării Domnului în Ierusalim.

Cele două timbre ale emisiunii de mărci poștale (cu valoarea nominală de 1,90 lei fiecare) reproduc imaginile icoanelor Cina cea de Taină și Sfintele Femei Mironosițe la Mormântul Sfânt, potrivit comunicatului emis de Romfilatelia.

Icoanele reproduse în timbre se află în patrimoniul Mănăstirii „Radu Vodă” din Bucureşti.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 377 de exemplare și este echipat cu blocul filatelic special de două timbre dantelate și „plicul prima” zi având ștampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 377.

În cuprinsul albumului se mai regăsesc cele două timbre dantelate reproduse separat pe două file gumate, într-o asociere grafică cu imaginile icoanelor tematice ale emisiunii.

Produsul special, cu timbru de argint, reunește într-o prezentare originală un bloc filatelic de colecție cu două timbre nedantelate, realizat într-un tiraj limitat de 327 exemplare, Certificatul de Autenticitate eliberat de Monetăria Statului ambele înseriate de la 001 la 327, precum și replica modelată în argint a mărcii poștale care ilustrează icoana cu Sfintele mironosițe la Mormântul Sfânt.

Emisiunea de mărci poștale „Sfintele Paști 2020” va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online Romfilatelia.

Foto credit: Romfilatelia

Comentarii Facebook


Știri recente