Romfilatelia dedică o emisiune de mărci poştale bicentenarului Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu

Începând din 22 iunie 2021, Romfilatelia introduce emisiunea de mărci poştale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”.

Emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”, alcătuită dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată, un bloc special aniversar și un plic „prima zi”, se înscrie în seria proiectelor menite să îl omagieze pe erou și să celebreze Anul Tudor Vladimirescu.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei este reprodus portretul lui Tudor Vladimirescu, după o gravură de Theodor Aman.

În compoziția coliței emisiunii sunt reproduse următoarele elemente: Tudor Vladimirescu, gravură de Theodor Aman, și o tipăritură din sec. XIX, ce ilustrează Trupele de panduri conduse de Tudor Vladimirescu trecând Oltul la 10 martie 1821. Pe timbrul coliței, cu valoarea nominală de 31,50 lei, este redat portretul lui Tudor Vladimirescu, după o litografie din sec. XIX.

Lucrările de grafică și pictură reproduse în cadrul acestei emisiuni de mărci poștale fac parte din patrimoniul Muzeul Municipiului București. 

Emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani” va fi disponibilă începând de marți, 22 iunie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online.

Foto credit: Romfilatelia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente