Romfilatelia a lansat mărcile poștale dedicate sărbătorii Nașterii Domnului

În apropierea lunii decembrie, Romfilatelia pune la dispoziția celor interesați mărcile poștale Crăciun 2017. Acestea sunt disponibile începând cu data de 21 noiembrie, informează site-ul oficial al instituției.

Sărbătoarea Crăciunului este vestită anul acesta prin intermediul celor două mărci poștale care redau imagini ale icoanelor din colecția Bisericii Sfântul Elefterie Nou din Capitală.

Timbrul care ilustrează Nașterea Domnului înfățișează păstorii veniți să se închine Pruncului Iisus Hristos. În icoană apar elemente despre care pomenește Evanghelia după Luca – ieslea, păstorii, dar și steaua care luminează și veghează.

O altă icoană valoroasă, pictură pe lemn, din patrimoniul Bisericii Sfântul Elefterie – Nou este Maica Domnului cu Pruncul, icoană împărătească. Fecioara Maria, cinstită într-un mod deosebit de creștini, este un model de smerenie, de dăruire și de ascultare față de Dumnezeu.

Produsele filatelice ce conțin blocurile speciale de timbre, sunt realizate în tiraje limitate:

  • Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 357 de exemplare și este echipat cu blocul special al emisiunii (conţinând două timbre dantelate cu manșetă ilustrată) precum și plicul „prima zi” având ștampila „prima zi” aplicată în clar, cu folio aur, ambele produse fiind numerotate, cu negru, de la 001 la 357.
  • Mini-albumul special, cu timbru de argint, reunește într-o prezentare originală un bloc filatelic de colecție realizat în tiraj limitat și numerotat, replica modelată în argint a mărcii poștale care ilustrează icoana Maica Domnului cu Pruncul și Certificatul de Autenticitate eliberat de Monetăria Statului, înseriat (de la 001 la 298).

Romfilatelia este instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti. Acestea au ca tematică subiecte clasice şi generale, evenimente naţionale şi internaţionale.

Foto credit: Romfilatelia

Comentarii Facebook


Știri recente