Românii ortodocşi din Zagreb vor avea în curând propriul lăcaş de închinare

Romanian Parish to be set up in Zagreb for Orthodox believers

La nivelul Patriarhiei Române a fost aprobată recent înfiinţarea unei parohii ortodoxe române în Zagreb. Lăcaşul de cult ce va deservi românii ortodocşi din regiunea capitalei croate are hramurile Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfinţii  Împăraţi Constantin și Elena. Capela romano-catolică preluată va fi deschisă comunităţii după amenajările specifice cultului ortodox.

Patriarhul Daniel, la întrevederea pe care a avut-o cu Excelenţa Sa Davor Ivo Stier, Viceprim-ministru şi Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, a mulţumit autorităţilor de Stat croate pentru suportul oferit.

Excelenţa Sa Davor Ivo Stier, Viceprim-ministru şi Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, în vizită la Patriarhia Română – Basilica.ro

În ziua de 14 martie 2017, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa Patriarhală, pe Excelenţa Sa Domnul Davor Ivo Stier, Viceprim-ministru şi Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, aflat în vizită oficială în România. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un salut de bun venit în România şi a subliniat importanţa…


De înzestrarea spaţiului liturgic cu obiecte de cult se va ocupa Patriarhia Română. În ceea ce priveşte organizarea administrativă a parohiei, a fost delegat Preasfinţitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.

Comentarii Facebook


Știri recente