Românii ortodocși din diaspora italiană au primit încă un lăcaș de cult de la Biserica Catolică

Parohia românească „Sfânta Parascheva Romana” din Gaeta, Italia, a primit un lăcaș de cult din partea Arhiepiscopiei Catolice Gaeta.

Contractul de comodat a fost semnat săptămâna trecută de Episcopul Siluan al Italiei și Arhiepiscopul Catolic Luigi Vari. Contractul are o valabilitate de 3 ani cu posibilitatea de a fi prelungit.

Biserica în care își desfășoară activitatea parohia românească a trecut printr-un amplu proces de restructurare și restaurare. Lăcașul de cult a fost dotat cu icoane, candelabre și alte obiecte necesare pentru oficierea cultului ortodox.

Parohia românească „Sfânta Parascheva Romana” a fost înființată la data de 2 februarie 2009 de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

În prezent Preotul Vasile Carp, este parohul comunității din Gaeta și slujeșete alături de părintele Pietro (Manlio) Maddalena. Parohia este găzduită în Biserica intitulată „Chiesa Cuore Eucaristico di Gesu”, din orașul Gaeta, situată pe via dei Platani, numărul 43.

Biserica Catolică a oferit majoritatea spațiilor liturgice în care se roagă românii. Peste 300 unități de cult își desfășoară activitatea liturgică în biserici sau spații puse la dispoziție de Biserica Catolică.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente