Românii din Ungaria au organizat o tabără pentru copii la Szentendre, lângă Budapesta

Tabăra de la Szentendre s-a desfășurat în perioada 17-21 august și a fost organizată cu sprijinul Autoguvernărilor Românești din Sectorul 7 al Budapestei și din localitatea Szentendre.

Au participat 10 copii români, dintre care cinci din Szentendre și cinci din satul Micherechi, situat la granița Ungariei cu România. Cei din urmă au fost însoțiți de Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial la Episcopia Ungariei.

Copiii au fost cazați pe insula Papsziget, de pe Dunăre, unde s-au bucurat de un program zilnic de rugăciune, jocuri, activități sportive și ateliere de creație în care Părintele Cosmin Pop, Paroh la Parohia Ortodoxă Română din Jaca (Zsáka), i-a învățat să picteze icoane pe sticlă.

În a doua parte a taberei, copiii au vizitat Catedrala și Muzeul Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Szentendre, Muzeul Satului de la Skanzen-Szentendre, cel mai mare muzeu în aer liber din Ungaria, au făcut o croazieră pe Dunăre și excursii la Vișegrad și la Esztergom.

Szentendre, situat pe malul Dunării, la nord de Budapesta, este centrul comunității ortodoxe sârbe din Ungaria, aici aflându-se reședința episcopului sârb. Orașul este populat cu mai multe minorități etnice: germani, slovaci și români.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…