Românii din Tokyo, uniți în rugăciune pentru victimele cutremurului

Bilanțul cutremurului și a valului seismic provocate vineri în Japonia a ajuns la peste 3.500 de morți, după ce astăzi, 14 martie, aproximativ 2.000 de trupuri neînsuflețite au fost descoperite în două zone de coastă ale prefecturii Miyagi. Situația rămâne una tensionată și ca urmare a alertei nucleare de la centrala nucleară Fukushima 1, precum și a numărului crescut de replici ale cutremurului.

Contactat de reporterii TRINITAS TV, părintele Alexandru Nicodim de la Parohia Ortodoxă Română din Tokyo a declarat că o parte dintre români intenționează, cel puțin până trece pericolul, să plece din Japonia. Ieri, părintele a oficiat, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire pentru victimele dezastrului.

„Comunitatea românească din Tokyo ne-am întâlnit în cadrul slujbei de duminică, când am săvârșit și slujba parastasului pentru cei care au trecut la cele veșnice. Ceea ce ne marchează viața în aceste momente sunt problemele cauzate de către centrala nucleară de la Fukushima care după părerea specialiștilor nu mai are posibilitatea de a mai răci nucleu și se pare că sunt scurgeri de radiații care afectează zonele din jurul centralei. Din punct de vedere al cutremurelor, putem spune că încă mai avem parte de replici ale cutremurului mare. Specialiștii niponi mărturisesc că se așteaptă la o replică destul de puternică”, a spus părintele Nicodim Alexandru.

Localități întregi au fost distruse în nord-estul și estul Japoniei, în apropierea epicentrului cutremurului. Autoritățile estimează că ar putea fi vorba despre cel puțin 10.000 de morți.

Comentarii Facebook


Știri recente