Românii din țară și diaspora trimit, cu implicarea eparhiei Basarabiei de Sud, ajutoare pentru românii din Ucraina

Românii din țară și diaspora au trimis recent, prin implicarea Episcopiei Basarabiei de Sud, patru camioane cu aproximativ 20 de tone de ajutoare umanitare în regiunile din Ucraina unde locuiesc și români. Cel de-al patrulea transport a ajuns luni la destinație. Alte 30 de tone urmează să sosească.

  • Un camion cu 3,5 tone de ajutoare a ajuns la Reni.
  • Românii din Bristol trimit săptămânal la Galați colete cu alimente, produse de igienă, haine și alte bunuri de necesitate, care ajung ulterior în diferite localități din Ucraina prin implicarea Părintelui Mihai Stegărescu, parohul bisericii din localitatea Hagi-Curda – Komîșivka, unica parohie română din regiunea Odesa subordonată Episcopiei Basarabiei de Sud a Patriarhiei Române.
  • Un transport cu peste 10 tone de alimente oferite de Episcopia Hușilor a ajuns la Bolgrad, tot în regiunea Odesa.
  • Alte 5 tone de ajutoare, oferite de Patriarhia Română, au ajuns luni la destinație în Ucraina.
Ajutoare oferite de Patriarhia Română. Sursa foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Donatorii au trimis și aparatură medicală. „Mulțumim tuturor celor care au donat ambulanța și alte aparate medicale, medicamente, alimente și bunuri de prim ajutor pentru frații din Ucraina”, transmite Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud. „Să vă răsplătească Domnul dragostea și să vă bucure viața cu sănătate deplină, noi împliniri și mântuire!”

Cu sprijinul românilor din țară și diaspora și prin implicarea Episcopiei Basarabiei de Sud, săptămâna aceasta vor ajunge la românii din Ucraina alte 30 de tone de alimente și produse de igienă.


În Regiunea Odesa din Ucraina, învecinată cu eparhia Basarabiei de Sud, trăiesc 125.000 de etnici români dintr-un total de 600.000 de locuitori de diverse etnii. Zona (mai cunoscută la noi sub numele de Bugeac) a fost cândva parte a Voievodatului Moldovei și a făcut parte din România după Marea Unire, până la ocuparea Basarabiei de către Uniunea Sovietică în 1940.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente