Românii din Sardinia se vor putea ruga în prima lor biserică din insula italiană

Românii din Sardinia se vor putea ruga în viitorul apropiat în prima lor biserică din insula italiană, potrivit site-ului oficial al Episcopiei Italiei.

După un an de așteptare, a fost semnat joi, 28 ianuarie 2021, un act de concesiune a unui teren de aproximativ 3.000 de metri pătrați între reprezentantul Parohiei româneşti „Sf. Ioan Botezătorul” – Olbia, Părintele Marian Găină, şi primarul orașului Olbia, Settimo Nizzi.

Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, având drep clauză achitarea sumei de 11.200 euro în rate anuale de 113,13 euro pe toată durata de valabilitate a contractului.

Momentul este unul istoric pentru românii care trăiesc în frumoasa insulă din Italia, întrucât le oferă posibilitatea să contribuie la construirea, respectiv, să se roage în viitorul lăcaş de cult ortodox românesc.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Olbia a fost înfiinţată de Episcopul Siluan al Italiei în ianuarie 2011. Hramul parohiei este A treia aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit în 25 mai. Din data de 1 septembrie 2019, noul preot paroh este Părintele Marian Găină.

Olbia este un oraş turistic situat în nord-estul insulei Sardinia, unde se află şi renumita staţiune Costa Smeralta.

Foto credit: Episcopia Italiei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente