Românii din Perugia, Italia, au propriul lăcaș de cult

Parohia ‘Sfântul Sava de la Buzău’ din Perugia – Italia are de acum propriul lăcaș de închinare, deoarece a primit o biserică care este destinată în mod exclusiv săvârșirii sfintelor slujbe pentru comunitatea ortodoxă românească din Perugia, informează Departamentul de mass-media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, citat de „Ziarul Lumina”.

Inaugurarea oficială a bisericii a avut loc duminică, 27 noiembrie, prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Programul manifestărilor prilejuite de acest eveniment au început de sâmbătă, 26 noiembrie, cu inaugurarea expoziției fotografice ‘România, de la imagine la vis’, realizată de Corneliu-Tudor Manolache. Deschiderea expoziției a fost făcută de Excelența Sa Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, în prezența monseniorului Gualtiero Bassetti, Arhiepiscopul Perugiei-Città della Pieve și a Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Parohia Perugia a fost înființată acum doi ani și jumătate, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, având ca păstor pe părintele protopop misionar Ionuț Radu. În tot acest timp s-a slujit într-o biserică catolică printr-un contract de închiriere. Începând cu 12 iunie, parohia a primit o biserică foarte frumoasă închinată Sfântului Mucenic Florentie, prin contract de comodat pentru o perioadă de opt ani, în uz exclusiv pentru comunitatea ortodoxă română din Perugia. Biserica este impresionantă prin istorie și dimensiuni (40 m lungime). Biserica de la Perugia este importantă și pentru că adăpostește moaștele Sfântului Florentie, un mucenic de la anul 250 care, împreună cu alți patru sfinți mucenici, se află în altarul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente