Românii din Italia luptă împotriva abandonului școlar: 736 de burse lunare acordate în 2021

Prin proiectul „Brațele Părintești”, demarat de Asociația „San Lorenzo dei romeni”, 736 de copii cu situații precare din România, Republica Moldova și Italia au fost sprijiniți în 2021. Astfel, a fost alocată lunar suma de 30 de Euro fiecărui copil în parte. Banii colectați au ajuns la beneficiari sub forma de rechizite și articole vestimentare.

Proiectul demarat cu sprijinul Episcopiei Italiei își propune să prevină abandonul școlar al copiilor proveniți din medii defavorizate. În total, Asociația „San Lorenzo dei romeni” investește lunar aproximativ 22.000 de Euro în sprijinirea acestor copii.

Totodată, printr-un proiect asemănător intitulat „Toiagul Nădejdii”, Asociația Episcopiei Italiei sprijină în fiecare lună 113 vârstnici, prin oferirea de alimente, medicamente, articole vestimentare și lemne pentru foc.

În proiectele și activitățile filantropice demarate în anul 2021, Episcopia Italiei prin Asociația „San Lorenzo dei romeni” a investit suma de 273.000 de Euro.

Asociația „San Lorenzo dei romeni” a fost înființată în anul 2009 la inițiativa Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente