Românii din Italia au cinstit Duminica Ortodoxiei | Procesiune cu sfintele icoane la Roma

PS Siluan - Duminica Ortodoxiei 2017

La sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a avut loc, duminica aceasta, o precesiune cu sfintele icoane. Procesiunea a avut loc imediat după Sfânta Liturghie şi a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Siluan, Chiriarhul locului.

Cu acest prilej, a fost oficiată o slujba de Te Deum, urmată de omilia Preasfinţiei Sale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Chiriarhul a subliniat importanța cinstirii icoanelor şi dreptei slăviri a Lui Dumnezeu. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi să fie apărători ai Ortodoxiei şi să nu se abată de la dreapta credinţă.

La sfârșitul procesiunii din 5 martie 2017, Preasfințitul Părinte Siluan a binecuvântat icoanele pictate de copiii de la școala duminicală.

Procesiunea a fost precedată de Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în cadrul căreia a fost citită şi Pastorala Sfântului Sinod cu prilejul Duminicii Ortodoxiei. De asemenea, Preasfinţia Sa a hirotonit preot pe diaconul Cristian Liahu, pe seama parohiei cu hramul Sfânta Muceniță Filoteia de la Curtea de Argeș din localitatea Riano.

În Duminica Ortodoxiei au fost organizate astfel de procesiuni în tot cuprinsul Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente