Românii din diaspora, solidari cu persoanele sinistrate din județul Galați

Comisia eparhială pentru coordonarea acțiunilor umanitare aduce la cunoștință faptul că în perioada 22 – 24 septembrie a.c., în localitățile afectate de inundațiile din 11-12 septembrie 2013, s-au desfășurat următoarele activități de întrajutorare:

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pc pr. Ciprian Ghizilă, paroh la parohia Pinerolo, protopopiatul Piemonte II Sud, Italia, a achiziționat și distribuit 40 de saltele și 40 de pături în parohiile Cudalbi și Costache Negri, valoarea acestora ridicându-se la suma de 10.000 lei;

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pr. Mihai Tocai de la parohia bihoreană Velența II a distribuit în parohiile Cudalbi I, II, III, și IV, Costache Negri, Cuca, Slobozia-Ventura, Pechea I și III, Slobozia – Conachi și Izvoarele 40 de tone cereale (grâu), în valoare de 24.000 lei.

Parohiile „Sf. Trei Ierarhi”, „Sf. Ilie”, „Sf. Spiridon”, „Sf. Gheorghe și Modest” din municipiul Galați, Nămoloasa – Sat, Umbrărești, Traian și Braniștea din județul Galați, au organizat mai multe transporturi cu alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite, pături și obiecte igienico-sanitare în localitățile Cudalbi, Costache Negri și Slobozia-Conachi, valoarea produselor ridicându-se la suma de 21.658 lei.

Parohia Brătești din cadrul Protopopiatului Ploiești a distribuit în localitatea Costache Negri ajutoare alimentare în valoare de 2.000 lei.

Parohiile Negrilești și Movilenii de Sus au oferit o masă caldă unui număr de 200 de persoane în casa de prăznuire a parohiei Cudalbi IV (2.200 lei).

Parohia Pechea I a primit din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi – Galați un număr de 4 paturi și 4 saltele (1.200 lei).

De asemenea, mai mulți credincioși au sprijinit o parte din familiile sinistrate din parohiile Pechea I și Cudalbi I cu produse alimentare și articole de îmbrăcăminte în valoare de 6.000 lei.

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această perioadă se ridică la suma de 67.058 lei.

Totodată, se menționează că în contul RO47RNCB0141032864090046 (EURO – cod swift: RNCB ROBU), s-a primit ca donație din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și de Nord, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim, suma de 3000 euro, după cum informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

De asemenea, în contul RO33RNCB0141032864090007 (LEI) s-a primit din partea Protoieriei Videle, Episcopia Alexandriei și Teleormanului suma de 5.000 lei, iar din partea parohiei „Buna Vestire” – Bradu de Sus, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, suma de 1.210 lei.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în numele clerului și credincioșilor din localitățile sinistrate transmite, și pe această cale, adresează calde mulțumiri tuturor celor care, printr-un exemplar spirit de solidaritate, au oferit sprijinul, după putere, celor aflați în necaz și suferință.

Comentarii Facebook


Știri recente