Românii din diaspora îi ajută cu laptopuri pe elevii din Bălți

Episcopul Antonie de Bălți a oferit miercuri, 10 februarie 2021, laptopuri pentru 14 elevi care învață la liceele şi colegiile din orașul Bălţi.

PS Antonie a menţionat că laptopurile constituie darul preoţilor şi credincioşilor români din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif.

Biroul de Presă al eparhiei menționează că Episcopul de Bălţi a vizitat miercuri: IP Liceul Teoretic „George Coşbuc” (director – Viorica Bujor), IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (director Nina Grapă), IP Liceul Teoretic „B.P. Hasdeu” (director Dumitru Babin), IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” (Elena Ungureanu), Colegiul de medicină (Andrei Sochircă), Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” (Anatol Moraru).

PS Antonie a subliniat că prin aceste demersuri încearcă să vină în ajutor, pe cât îi stă în putere, elevilor care doresc să înveţe, dar care întâmpină greutăţi de ordin material.

PS Antonie discută cu elevii cărora le-a dăruit câte un laptop. Foto credit: Episcopia de Bălți

Cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale Episcopia de Bălţi a reuşit să doneze, la început de an şcolar, 101 de tablete copiilor din cuprinsul Episcopiei de Bălţi şi să acorde elevilor de liceu, 11 burse „Mecena Vasile Stoescu”, în valoare de 700 lei, timp de zece luni.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente