Românii din Danemarca vizitaţi de Episcopul lor. PS Macarie s-a rugat împreună cu membrii comunităţilor româneşti

PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a vizitat zilele trecute comunitățile românești din Danemarca, unde s-a rugat împreună cu membrii acestora, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujirile au debutat vineri, 24 noiembrie 2017, în Parohia Ortodoxă Română Sfântul Mucenic Efrem cel Nou și Sfânta Muceniță Irina, situată în partea de vest a Pensinsulei Jutlanda, în proximitatea orașului Esbjerg. Creștinii ortodocși români de acolo au reușit să achiziționeze de curând un locaș de închinare propriu, în care Sfintele Taine și Ierurgii ale Bisericii vor fi de acum înainte săvârșite cu regularitate.

Ierarhul i-a felicitat și s-a bucurat împreună cu credincioșii păstoriți de preotul Claudiu Ceteraș, săvârșind pentru prima dată Taina Sfântului Maslu în noua biserică. Preasfințitul Macarie a dăruit noii biserici icoana pictată a Sfinților ocrotitori ai lăcașului, Cuviosul Mucenic Efrem cel Nou și Mucenița Irina.

Părintele Episcop Macarie a continuat slujirile liturgice din peninsula Jutlanda, cu ocazia Odovaniei Praznicului Intrării în Templu a Maicii Domnului, sâmbătă, 25 noiembrie, de această dată în biserica parohiei ortodoxe române din Aalborg, păstorită de preotul Gheorghe Bighiu.

În timpul Sfintei Liturghii oficiată de hram, credincioșii au avut ocazia să se închine icoanei relicvar a Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina – prăznuită în acea zi, icoană pe care Preasfințitul Macarie a adus-o spre închinare de la Centrul Episcopal din Stockholm și care l-a însoțit în toate călătoriile misionare de zilele trecute.

Duminică, 26 noiembrie 2017, Părintele Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Copenhaga. La slujbă au fost prezenţi nmeroşi credincioşi, printre care aflându-se şi Alexandru-Mihai Grădinar, Ambasadorul României în Regatul Danemarcei.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a botezat o tânără și un copilaș din comunitate.

Tot duminică, au început manifestările duhovnicești Zilele Sfântului Apostol Andrei – ocrotitorul Episcopiei Europei de Nord. În altarul lăcașului românilor din Copenhaga se află și racla cu un fragment din sfintele moaștele Sfântului Apostol Andrei.

Pe durata vizitelor din Danemarca, Preasfințitul Macarie a spovedit și îndrumat credincioșii, iar copiii au primit daruri din partea sa.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente