Românii din Auvers sur Oise vor putea aduce cinstire moaştelor Sf. Nicolae

Românii ortodocși din parohia Auvers sur Oise, Franţa, vor putea aduce cinstire, începând de vineri, unui fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Sfintele moaşte vor fi duse în pelerinaj de la Mănăstirea Vlatadon din Thesaloniki, Grecia, cu prilejul hramului bisericii românești închinată Sfântului Ierarh Antim Ivireanul şi vor rămâne în Franţa până duminică, 30 septembrie.

„Zile de sărbătoare vor fi încununate de un program liturgic special, iar duminică Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale”,  declarat părintele Lilian Măntăluță pentru Agenţia de ştiri Basilica.

Biserica parohiei Auvers sur Oise, se află la o distanță de 35 de kilometri de Paris și a fost  achiziţionată în data de 4 ianuarie 2017.

Construită în 1910, capela nu mai era folosită pentru cult deja de câteva decenii, servind până în 2010 drept anticariat de carte religioasă.

După ce a scăpat de la demolare, capela a fost cumpărată la sfârșitul anului 2016 de singura parohie ortodoxă română din departamentul Val-d’Oise.

Până să aibă o bisericuță proprie, comunitatea de români, ocrotită de Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul și păstorită de părintele paroh Lilian Măntăluță, participa la serviciul divin public în Capela „Sainte-Thérèse” din comuna Saint-Ouen-l’Aumône.

Foto credit: Lilian Măntăluță

Comentarii Facebook


Știri recente