Românii au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit

Biserica-Ortodoxa-Pogorarea-Sfantului-Duh-Kingsbury-Londra

Cu 411.000 de persoane înregistrate oficial, românii au devenit anul trecut a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit, arată datele oficiale, citate joi, 24 mai 2018, de agenţia Press Association (PA) și preluate de Agerpres.

Numărul cetățenilor români care locuiesc în Marea Britanie a fost estimat în 2017 la 411.000, în creştere cu 25% față de anul precedent. Este cea mai mare creştere dintre toate naţionalităţile.

Polonezii rămân cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit, numărul lor fiind estimat la circa un milion.

România a depăşit Irlanda şi India şi a ajuns astfel pe poziţia a doua în listă.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie, numărul total al cetăţenilor non-britanici care locuiau în Regatul Unit în 2017 era de 6,2 milioane, în creştere cu 4% comparativ cu totalul de 6 milioane din 2016.

Datele mai arată că 3,8 milioane (61%) din cele 6,2 milioane de persoane străine care trăiau în 2017 în Marea Britanie aveau cetăţenia unui stat din UE, o proporţie similară cu cea din 2016 (60%).

Parohii ortodoxe

În Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord există peste 40 de comunități parohiale ortodoxe aparținând Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

În Londra există 6 parohii la care românii pot participa la Sfânta Liturghie:

  • Parohia Sfântul Gheorghe (St Dunstan’s in the West, 186 Fleet Street, London, EC4A 2HR);
  • Parohia Pogorârea Sfântului Duh (Saint Andrew, 28 Old Church Lane, Kingsbury, London, NW9 8RZ);
  • Parohia Sfântul Ilie (120 East End Road, East Finchley, London, N2 0RZ);
  • Paraclisul Episcopal Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ioan Iacob (St. John fisher & Thomas, 28 Rossington Avenue, Borehamwood, WD6 4LA);
  • Parohia Sfântul Nicolae (St Margaret and St Columba, Woodhouse Road, London E11 3NG);
  • Parohia Buna Vestire și Sfântul Apostol Iacov (Croydon Cemeteries, Mitcham Road, Croydon, CR9 3AT, Londra).

Foto: Diasporaro

Comentarii Facebook


Știri recente