Românii ar putea înființa prima comunitate monahală din Japonia

Parohul din Tokyo a anunțat miercuri un gând al comunității ortodoxe române din Japonia legat de Centrul Ortodox Internațional „Sf. Andrei” din Kita-Karuizawa: „Poate, dacă ar fi voia lui Dumnezeu, acest centru va deveni sediul unei mici comunități monahale, prima din Japonia”, a afirmat Părintele Daniel Corîu.

„Ideea Centrului Ortodox Internațional «Sfântul Andrei» a început din dorința de a petrece timp împreună în natură și aer curat. Taberele pe care le facem anual la munte ne-au sădit în minte și în inimile noastre dorința de a avea un astfel de loc al nostru, unde să mergem nu doar o dată pe an, ci oricând ne-am dori”, explică Părintele Daniel Corîu pe noul website al Parohiei Tokyo.

În august 2021, comunitatea a cumpărat un teren împădurit de aproximativ 1.000 de metri pătrați situat la poalele Muntelui Asama, în zona Kita-Karuizawa.

„Am reușit să întocmim o schiță a unui complex de aproximativ 400 mp. Acest complex include o sală de mese mare, zone comune, o capelă și 10 dormitoare”, afirmă parohul Daniel Corîu.

„Din ideea de a-l folosi doar pentru retragerea noastră, ne-am gândit că poate, dacă ar fi voia lui Dumnezeu, acest centru va deveni sediul unei mici comunități monahale, prima din Japonia. Astfel, Centrul Internațional Ortodox «Sf. Andrei» își propune să devină nu doar un centru de recreere fizică, ci și spirituală.”

În acest scop, a fost lansată o strângere de fonduri online.

Comunitatea românilor din Tokyo a cumpărat și un teren în localitatea Minami-Alps din Prefectura Yamanashi, unde va înființa un cimitir ortodox pentru credincioșii ortodocși de orice naționalitate rezidenți în Japonia.

Parohia românească din Tokyo a fost înființată în urmă cu 12 ani.  Biserica Parohiei Tokyo a fost sfințită în  3 noiembrie 2020 și are hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”. Parohia deține în patrimoniu fragmente din moaștele Sfinților Gheorghe, Ecaterina, Nectarie, Porfirie și Filofteia. O comunitate ortodoxă românească există și la Osaka.

Urmărește activitatea parohiei pe Facebook: Click aici.

Foto credit: Parohia Tokyo (simulare computerizată)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente