România este o ţară binecuvântată de Dumnezeu cu un popor credincios – Mitropolitul Antonie de Zahleh la Radu Vodă

Cu prilejul liturghiei oficiate duminică la Mănăstirea Radu Vodă, Mitropolitul Antonie de Zahleh a avut cuvinte de apreciere la adresa ţării noastre pe care a numit-o „binecuvântată de Dumnezeu”, iar despre poporul român a spus că „îşi păstrează credinţa cu râvnă”.

Înaltpreasfinţia Sa a slujit în 4 august la istorica mănăstire din capitala României cu binecuvântarea Patriarhului Daniel. Ierarhul l-a avut alături pe Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„În numele Patriarhului Daniel îl salutăm și îi spunem Bun venit în această istorică Biserică  a Mănăstirii Radu Vodă”, a afirmat Părintele Episcop Timotei la finalul Sfintei Liturghii.

„Înaltpreasfinția Sa este continuatorul unor mari ierarhi ai Patriarhiei Antiohiei care au vizitat România. Recent, Biserica Ortodoxă Română, mă refer la ultimii 30 de ani, a fost vizitată de ultimii doi Patriarhi ai acestei istorice și apostolice Patriarhii a Antiohiei, Patriarhul Ignatie, dar și Patriarhul Ioan al X-lea care a fost prezent aici la București și a oficiat Sfânta Liturghie”, a precizat Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Mitropolitul Antonie la Radu Vodă. Foto credit: Constantinescu Cristian/Mănăstirea Radu Vodă

În Hristos cunoaştem sensul existenţei

Mitropolitul Antonie a mulţumit pentru împreuna slujire Preasfinţitului Părinte Timotei, dar şi stareţului mănăstirii Radu Vodă, arhim. Nectarie Şofelea.

În cuvântul său, ierarhul din Patriarhia Antiohiei a făcut referire credinţa în Hristos care îi uneşte „pe toţi credincioşii din toate marginile pământului” şi a evidenţiat importanţa Mântuitorului în viaţa noastră.

„Viaţa în Hristos este o viaţă actuală, modernă, pentru că în Hristos cunoaştem, de fapt, sensul existenţei noastre, sensul vieţii noastre” (…) Fără el viaţa noastră nu are nici un scop”, a subliniat ierarhul.

„Suntem farte bucuroşi că sunteţi atât de credincişi şi ataşaţi de Mântuitorul Iisus Hristos în această lume în care El este prigonit. (…) Dumnezeu să vă dea putere, curaj, să rămâneţi pe acest drum al credinţei şi să nu vă temeţi de nimic pentru că Hristos ne călăuzeşte”, a îndemnat Părintele Mitropolit.

Mitropolitul Antonie de Zahleh

Înaltoreasfinţitul Părinte Antonie s-a născut în Mina – Tripoli, în data de 20 iunie 1970.

A absolvit cursurile institutului Saint Serge din Paris în 2006.

În anul iulie 2005 a fost hirotonit preot, iar în anul 2008 a fost ridicat la rangul de arhimandrit.  În perioada 2011 – 2015 a fost stareţul mănăstirii Bkaftine.

Din anul 2015 este Mitropolit de Zahleh, Baalbek şi împrejurimi.

Foto credit: Mănăstirea Radu Vodă/Constantinescu Cristian

Comentarii Facebook


Știri recente