Roma: Vecernie ortodoxă la mormântul Sf. Ap. Pavel

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oficiat miercuri slujba Vecerniei ortodoxe în limba italiană la Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma, unde se află mormântul Sf. Ap. Pavel.

I s-au alăturat în slujire 20 de clerici din zona Romei.

După slujbă, arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a transmis urările de bine și salutul Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Vorbind în limba italiană, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți și i-a îndemnat să urmeze poruncile Domnului.

La slujbă au participat reprezentanți ai autorităților religioase și civile din Roma, italieni ortodocși, iubitori ai Ortodoxiei și oameni chemați de Dumnezeu să descopere bogățiile acesteia.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Dionisie Exiguul” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Credincioșii au avut ocazia să cinstească mormântul Sfântului Apostol Pavel, care și-a petrecut ultimii ani ai vieții la Roma.

Aceasta a fost cea de a 12-a vecernie ortodoxă oficiată de români în cadrul „Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor”.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente