Roma | O secţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti va deveni funcţională în această toamnă

Începând din toamna acestui an vor începe la Roma cursurile de licență (specializarea Teologie Pastorală) ale extensiei Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din cadrul Universității din București, informează site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

Pentru aceasta cei interesaţi să trimită, în primă fază, dosarele de candidatură scanate pe adresa Secretariatului Facultății,  [email protected], în vederea pre-înscrierii necesare pentru a evita orice eventuale probleme formale la momentul înscrierii propriu-zise, prevăzute pentru prima jumătate a lunii septembrie.

Condiţiile de admitere sunt aceleaşi ca şi la Bucureşti și sunt prezentate în anexa de mai jos.

Posesorii de diplome de bacalaureat eliberate în străinătate vor trebui să le echivaleze pe acestea până la momentul înscrierii, acest lucru făcându-se prin intermediul Secretariatului Facultății de la Roma de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), fără să fie nevoie de o deplasare la București.

Se pot înscrie la Facultate toţi posesorii unei diplome de Bacalaureat şi care nu au absolvit o altă Facultate de Stat în România (pe locuri fără taxă). Pentru absolvenții altor Facultăți de Stat, dacă există, se vor crea locuri separate cu taxă începând din 2018.

Dosarele vor fi admise doar dacă vor conține binecuvântarea chiriarhală.
La momentul înscrierii propriu-zise vor trebui depuse dosarele fizice şi se va achita şi taxa de examen în cuantum de 70 EUR. Dosarele celor admişi vor fi depuse pe durata studiilor în Arhivele UNIBUC.

Deşi şcolarizarea va fi în întregime finanţată de la Bugetul Statului Român, va exista totuși o contribuţie la cheltuielile organizatorice ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei într-un cuantum ce va fi stabilit în curând.

Examenul de admitere se va desfăşura astfel:

23 septembrie 2017 – Testul psihologic și Testul de muzică;
25 – 26 septembrie 2017 – Colocviul de Dogmatică.

La sfârşitul Colocviului se vor putea comunica şi rezultatele, urmând ca acestea să fie afişate oficial la câteva zile după aceea pe site-ul Facultăţii.

Foto: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Comentarii Facebook


Știri recente