Roma | Nașterea Domnului la penitenciarul Rebibbia

Comunitățile a trei parohii ortodoxe românești din Roma s-au implicat pentru a face posibilă oficierea Sfintei Liturghii în penitenciarul Rebibbia, cu prilejul praznicului Nașterii Domnului. Slujba a avut loc în data de 27 decembrie 2016, conform site-ului oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Părintele Bogdan Petre, de la parohia Botezul Domnului din Fonte Nuova împreună cu preoții Ioan Gherasimescu de la parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Roma III, Lucian Vasilache, de la parohia Sfântul Ioan de la Prislop – Marcelina și cu diaconul Alexandru Apetrei au oficiat Sfânta Liturghie pentru persoanele private de libertate din penitenciarul din Rebibbia.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Părintele Bogdan a făcut referire la tineri și la provocările lor în societate.

A urmat un program de colinde și versuri. În continuare, s-au împărțit calendare din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, dar și alimente tradiționale.

În seara aceleiași zile s-a oficiat Vecernia praznicului Nașterii Domnului la institutul penitenciarului pentru femei din Rebibbia. Părintele Lucian Vasilache a rostit un cuvânt despre Nașterea Domnului și despre simbolistica acestei sărbători.

De asemenea, persoanele aflate în detenție au prezentat un program de colinde și au mulțumit voluntarilor care au ajutat la această acțiune.

Comentarii Facebook


Știri recente