Roma: Festivalul Bucuriei a fost reluat după o pauză de doi ani

Timp de două zile, tineri din Episcopia Italiei au participat la Festivalul Bucuriei. Evenimentul a fost reluat după o pauză de doi ani. 

Întâlnirea, aflată la a 14-a ediţie, a avut loc în perioada 18-19 iunie 2022 la Centrul Eparhial de la Roma şi a fost organizată de Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Italiei și Frăția Nepsis Italia.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a transmis sâmbătă mesajul de salut al Episcopului Siluan al Italiei și a adresat mulțumiri tuturor organizatorilor, interpreților și participanților.

Un număr de 10 grupuri parohiale au interpretat piese din diverse genuri muzicale: folclor, muzică clasică, instrumentală, ușoară, folk ș.a., după care au primit diplome de apreciere din partea PS Atanasie.

Gheorghe-Florin Cârciu, Secretar de Stat în cadrul Departamentului pentru Românii de pretutindeni, a adresat un cuvânt de felicitare pentru organizarea acestui festival, arătându-și aprecierea pentru promovarea identității și a valorilor neamului românesc în rândul românilor din diaspora italiană, potrivit organizatorilor.

A doua zi, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de ierarhii Episcopiei Italiei.

În cuvântul rostit în Duminica întâi după Rusalii, numită şi a Tututor Sfinţilor, PS Atanasie de Bogdania, i-a îndemnat pe tineri să urmeze modelul de viaţă oferit de sfinţi.

„Dacă dorim ca Harul lui Dumnezeu să sălășluiască întru noi, vă îndemn să vă îndreptați viața spre sfințenie”.

„Un prim pas este acela de a primi, cu vrednicie, Trupul și Sângele Mântuitorului, care ne hrănesc și ne dau viața adevărată. De aici va izvorî harul care ne va sfinți”, a subliniat Preasfinţia Sa.

După Liturghie, au fost premiate grupurile câștigătoare din cadrul concursului Catehetic „Rugăciunea în viața mea” (desfășurat în întreaga Patriarhie Română) și au fost oferite diplome de apreciere grupurilor participante la Festivalul Bucuriei.

Tinerii au participat apoi la o întâlnire duhovnicească, în timpul căreia cei doi ierarhi le-au răspuns la întrebările adresate.

Festivalul Bucuriei a fost transmis şi live pe paginile de Facebook ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și Frăției Nepsis Italia.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente