Roma: Episcopul Italiei a prezentat contribuția ortodocșilor români la societatea italiană

Preasfințitul Părinte Siluan al Italiei a participat miercuri la evenimentul „Immigrazione e pluralismo religioso. Sfide e risorse della città” („Imigrație și pluralism religios. Provocări și resurse pentru oraș”), organizat de Departamentul pentru Științe Sociale și Politice al Universității de Studii din Milano și găzduit de Primăria Romei.

În cadrul manifestării a fost prezentat volumul Quando gli immigranti vogliono pregare („Când emigrații vor să se roage”), coordonat de Maurizio Ambrosini, Samuele Davide Molii și Paolo Naso.

Evenimentul a continuat cu o „masă rotundă” la care au participat Preasfințitul Părinte Siluan, prefectul Luciana Lamorgese, fost Ministru de Interne al Italiei, Profesorul Marco Impagliazzo, președintele Comunității Sant’Egidio, și Monseniorul Lucio Sembrano, reprezentantul dicasterului pentru Dialog Interreligios din Vatican.

În intervenția sa, ierarhul român a mulțumit autorilor studiului prezentat, care a cercetat viața religioasă a comunităților străine din Italia, inclusiv din provincia Lombardia.

Preasfințitul Părinte Siluan a mai vorbit despre comunitatea ortodoxă română din Peninsulă, despre organizarea Episcopiei și despre proiectele în care se implică clericii și mirenii din parohii, precum și obștile monahale ortodoxe românești. Ierarhul a enumerat numeroasele programe filantropice în desfășurare.

Preasfinția Sa a subliniat importanța dialogului episcopiei și a unităților ce o compun cu autoritățile civile și religioase, centrale și locale de pe teritoriul italian și importanța conlucrării în sprijinul celor afectați de război sau de criza economică.

Episcopul Siluan a subliniat și aportul cultural și educativ al parohiilor românești la formarea copiilor și tinerilor, prin implicarea lor în programe specifice vârstei și interesului lor.

Foto credit: Theofania.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la întâlnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.…