Rezultatele concursului Icoana ortodoxă – lumina credinței. Premierea va avea loc în 21 mai

Au fost anunțați câștigătorii Concursului Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, ediția a VII-a, 2018. Comisia de evaluare a lucrărilor s-a întrunit marți la Centrul pentru Patrimoniu Cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din București.

Au fost evaluate lucrările a 3 participanți la Secțiunea Frescă și a 17 participanți la Secțiunea Pictură pe lemn.

Membrii comisiei au ținut cont de trei criterii de evaluare: încadrare tematică și stilistică, ermeneutică liturgică, valoare tehnică și artistică.

Premierea câștigătorilor concursului va avea loc în 21 mai 2018, între orele 13.00-13.30, la Palatul Patriarhiei – Sala „Europa Christiana”, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a invitaților prezenți la hramul Catedralei Patriarhale.

Cine sunt câștigătorii Concursului Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” – 2018?

La Secțiunea Frescă premiul I a fost obținut de Bogdan Verdeș, din județul Prahova cu punctajul 9,66. Ocupantul celui de-al doilea loc este Ionel Haraga din Iași, iar Premiul III aparține lui Traian Scorța din Galați.

Lucrarea câștigătoare la Secțiunea frescă – Bogdan Verdeș

Secțiunea pictură pe lemn a fost câștigată de George Rășcanu din județul Vaslui (punctaj: 9,93), urmat de Bogdan Verdeș din Prahova și de ieșeanul Andrei Bogdan Haraga.

Lucrarea câștigătoare la Secțiunea pictură pe lemn – George Rășcanu

Câștigătorii celor două secțiuni ale concursului vor avea posibilitatea să organizeze o expoziţie personală de icoane în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei, în octombrie/noiembrie 2018.

Lucrările expuse vor fi publicate în catalogul expoziției.

Lista cu rezultatele finale poate fi consultată aici.

Comentarii Facebook


Știri recente