Revoluția din Decembrie 1989, evocată printr-o expoziție organizată de Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București organizează în perioada 3 decembrie 2019 – 29 februarie 2020 o expoziție desfășurată sub genericul „Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București”. Evenimentul este găzduit de Palatul Suțu din Capitală (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).

Traseul expozițional propus vizitatorilor începe din Piața Revoluției și are opriri în fiecare loc în care jertfa a fost marcată prin monumente ori plăci comemorative, troițe și cenotafe, denumiri de străzi în memoria martirilor, indicând astfel locurile memoriei Revoluției din 1989, informează Hotnews.ro.

De asemenea vor fi prezentate publicului câteva proiecte de monumente și o parte a emisiunilor comemorative emise cu această ocazie.

Afișul expoziției. Foto credit: Hotnews.ro

 

Dinamica expoziției este completată de proiectarea filmului documentar „1989 – Un timp sărit din calendar”, realizat de jurnalistul şi directorul Institutului Român de Istorie Recentă, și care reuneşte pentru prima dată evenimentele derulate pe parcursul anului 1989 într-un film documentar, a declarat Cezar Buiumaci, curator al acestui proiect expozițional.

Expoziția „Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București” a fost realizată cu sprijinul Casei de Monede, partenerul oficial al expoziției.

Foto credit: oradesibiu.ro

Comentarii Facebook


Știri recente