Revistele Didahia – 8 ani de misiune creștină în Eparhia Severinului și Strehaiei

În data de 7 februarie 2014, s-au împlinit 8 ani de când au fost lansate oficial cele 3 publicații de spiritualitate creștin-ortodoxă ale Episcopiei Severinului și Strehaiei, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu. Este vorba de revistele cu apariție lunară „DIDAHIA”, „DIDAHIA PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI” și „DIDAHIA PENTRU PREOȚI”, tipărite la Editura „Didahia Severin” a Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Revista „DIDAHIA” este periodicul lunar de spiritualitate, informare și atitudine al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Prin această publicație, se dorește folosul duhovnicesc al cititorilor, dar se are în vedere și o prezentare mai amănunțită a activităților sociale și culturale. Totodată sunt prezentate toate evenimentele din viata eparhiei.

Părintele Zaharia Petrișor, inspector în cadrul Sectorului Cultural al Centrului Eparhial, a vorbit despre această revistă: „În data de 7 februarie s-au împlinit 8 ani de la apariția primului număr al revistei „DIDAHIA”, adevărată făclie luminoasă de îndrumare duhovnicească, de informare în probleme bisericești și de întărire în dreapta credință. La ceas aniversar ne gândim cu recunoștință la cei care au trudit la înființarea revistei, la scrierea articolelor, la așezarea lor în pagină, la corectarea lor, la tipărirea publicației și la distribuirea acesteia. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat peste cititorii mehedințeni în acest timp, pentru binele pe care revista l-a adus în viața credincioșilor și pentru ajutorul de la Părintele ceresc ca revista să-și continue activitatea și să-și împlinească menirea. Mulțumim Preasfințitului Părinte Nicodim pentru inițiativă, sprijin și implicare în acest demers cultural, colegiului redacțional și tuturor colaboratorilor noștri.”

Revista „DIDAHIA PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI” se adresează în special copiilor, dar și părinților. În paginile sale, cei mici vor fi încântați să găsească învățătura creștină expusă pe înțelesul lor. Nu lipsesc rugăciuni, poezii sau povestiri religioase. Astfel prin rândurile acestei reviste se vine astfel, în sprijinul atât al copiilor, cât și al părinților sau educatorilor lor. Crescând aproape de Dumnezeu, copiii sunt cei care aduc bucurie părinților, Bisericii și neamului. Și Mântuitorul Iisus Hristos i-a avut în vedere pe copii când, luând un prunc în brațe, a spus mulțimilor ce-L urmau cuvintele: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, căci a unora ca aceștia este împărăția cerurilor” ( Matei 19,14).

Revista „DIDAHIA PENTRU PREOȚI” a fost concepută ca un buletin de informare lunară, în care fiecare sector administrativ al Episcopiei face cunoscut ordinele și comunicările Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului. Sunt publicate, de asemenea, hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înștiințările Secretariatului de Stat pentru Culte, norme și metodologii de lucru, necesare pentru buna desfășurare a activităților bisericești, culturale, misionare și sociale de la parohii. De asemenea, în fiecare număr se publică o scrisoare pastorală adresată slujitorilor sfintelor altare de către chiriarhul locului.

Comentarii Facebook


Știri recente