Revista „Transilvania” îl omagiază pe Sf. Andrei Șaguna

Biblioteca „ASTRA” din Sibiu a găzduit joi, 19 decembrie, lansarea ultimului număr al revistei „Transilvania”, în care s-au publicat o serie de articole despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Numărul dedicat marelui mitropolit marchează și cei 140 de ani de la trecerea la Domnului a sfântului supranumit „Mesia al ardelenilor”, dar și cei 145 de ani de la nașterea publicației „Transilvania”.

La eveniment au participat directorul Bibliotecii „ASTRA”, Silviu Borș, redactorul-șef al revistei Transilvania, Dragoș Varga, cunoscuta cercetătoare Ana Grama, dr. Mircea Abrudan de la Universitata „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, bibliotecara Iuliana Govoreanu Constantinescu, Emanuel Tăvală și Adrian Stoia de la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului, preoți, intelectuali și studenți. „Este un număr al revistei noastre având ca principal colaborator pe doamna Ana Grama, care a coordonat întregul grupaj dedicat Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. În partea a doua a numărului avem un grupaj de studii istorice și culturale, unul dintre domeniile pentru care revista este acredită de Consiliul Național al Cercetării Științifice. Printre altele, se punctează și momentul aniversar al revistei noastre”, a spus redactorul-șef Dragoș Varga, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Revista „Transilvania” sub egida Centrului Cultural Interetnic cu același nume, prin Consiliul Județean Sibiu și Biblioteca „ASTRA”.

Comentarii Facebook


Știri recente