Revista Marșului pentru viață, publicată de Buna Vestire, prezintă povestea unui preot care a adoptat o fetiță

Ediția Primăvara 2021 a revistei „Pentru viață”, publicația oficială a Marșului pentru viață România și Republica Moldova, a apărut în ajunul praznicului Bunei Vestiri și este dedicată Maicii Domnului, cu rugămintea să ajute toate mamele în criză de sarcină. Revista prezintă povestea familiei părintelui Teodor Cenușă, care a adoptat o fetiță.

Părintele Teodor Cenușă, preot la parohia Coștiugeni, comuna Albești, Județul Botoșani, și preoteasa Iustina Irimia-Cenușă au acordat revistei un interviu în care vorbesc despre valoarea familiei și darul de neprețuit al copiilor.

„Cred că un copil în viața fiecărei familii care își dorește acest lucru aduce multă bucurie și binecuvântare”, a declarat părintele.

Iar preoteasa a făcut apel al familiile românești să fie deschise adopției: „Să fie pregătiți să iubească și să nu uite că Maica Domnului vindecă și acoperă orice neputință”, a spus ea.

Despre fetița adoptată, Parascheva, doamna preoteasă a spus că adopția Paraschevei a făcut-o fericită:

„Copiii adoptați sunt copii născuți în inimă, doriți, iubiți, așteptați… adorați chiar, care aduc bucurie și rost, împlinind destine și alinând, poate, răni, toate după voia Lui Dumnezeu”.

„Noi suntem foarte fericiți pentru modul în care am devenit părinți și dăm Slavă Domnului pentru cât de bine ne-am adaptat și noi și ea la viața de familie”, a adăugat ea.

Revista este editată de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață, cu prilejul Marșului pentru viață 2021.

Alexandra Nadane, președinta Asociației România pentru viață, a scris pe Facebook în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri:

„În acest an, revista Pentru viață / nr. 10 Primăvara 2021 – „Uniți pentru viață” este gata pe 24 martie. În preziua Bunei Vestiri, o dedicăm ca un mic dar Maicii Domnului, cu rugămintea ca să ajute femeile în criză de sarcină să își nască copiii, fiecare dintre aceștia purtând nu doar chipul părinților lor, ci și chipul Fiului ei, Mântuitorul Iisus Hristos.”

„Faptul că noi trăim, ne face responsabili să îi ajutăm pe toți să se bucure de acest dar”, scrie și Adelina Militaru, președinta Asociației Studenți pentru viață în editorialul revistei.

Dacă o organizație dorește să folosească revista pentru a face o ediție locală, eventual cu un editorial propriu, organizația oferă această posibilitate gratuit și va realiza și noul pdf de tipar.

Citește revista online pe site-ul Marșului pentru viață.

Marșul pentru viață se organizează anul acesta exclusiv online, sâmbătă, 27 martie, de la ora 12:00, urmând să fie transmis pe pagina de Facebook Marșul pentru viață România și Republica Moldova.

Arhiepiscopia Iașilor va organiza în 28 martie propria ediție online a Marșului pentru viață, care va fi transmisă, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.

Alexandra Nadane a declarat de curând la Trinitas TV că organizarea online de anul trecut a permis românilor să participe în număr mult mai mare, de pe toate meridianele lumii.

Foto credit: Revista Pentru viață

Comentarii Facebook


Știri recente