Revista Chemarea Credinței – numărul 15/septembrie-octombrie 2011

A apărut numărul 15/septembrie-octombrie 2011 al Revistei Chemarea Credinței, publicație a Patriarhiei Române, care se adresează întregii familii, de la copiii preșcolari până la părinți și bunici, precum și profesorilor, ajutându-i în cadrul orelor de religie.

Întrucât Concursul Național de Creație Creștină Copilul în familie și-a desemnat câștigătorii, un fragment dintr-un text premiat la secțiunea de creație literară este publicat chiar în deschiderea revistei ca editorial (p. 3).

La rubrica „Hai să desenăm!” este explicată copiilor tehnica desenului, în acest număr fiind prezentați pașii pentru desenarea Pomului Vieții (p. 4-5).

Copiii preșcolari sunt stimulați să-și folosească îndemânarea și imaginația pentru realizarea din hârtie a unei frunze, la rubrica „Mâini îndemânatice” (p. 6).

Școlarii mici parcurg istoria Vechiului Testament, aflând despre întâlnirea lui Iosif și frații săi, în Egipt (p. 8). În continuare, la rubrica „Învățăm din Sfânta Evanghelie despre…”, copiii află despre pilda Bogatului nemilostiv și săracul Lazăr (p. 9).

Școlarilor mari le este adresată rubrica despre premierea copiilor câștigători la Concursul Național de Creație Creștină Copilul în familie (p. 21) și despre Dialogul dinaintea Rugăciunii Euharistice, în cadrul rubricii „Sfintele slujbe dezvăluite copiilor” (p. 23). Totodată, în cadrul rubricii dedicate Anului Omagial al Tainei Sfântului Botez și al Tainei Sfintei Cununii, școlarii pot afla mai multe informații despre „Binecuvântarea Cerească a punerii inelelor și Taina Nunții” (p. 24-25).

În paginile revistei, școlarii pot citi despre martiriul unei văduve creștine pe nume Sofia și a fiicelor ei: Pistis, Elpis și Agapi (p. 10) și pot învăța să interpreteze cântecul intitulat sugestiv Dacă vesel se trăiește, parcurgând rubrica „Cântecul care zidește” (p. 7).

Fiind un număr dedicat vacanței, nu lipsește rubrica „Năpârstoc, hai la joc!” (p. 14-15). De asemenea, „Bunele maniere în biserică” este un joc adresat întregii familii și are menirea de a prezenta mai multe noțiuni de comportament adecvat într-o biserică (p. 16-17).

În partea a doua a revistei, rubricile sunt adresate părinților. Rubrica „Tradiții românești pentru părinți grijulii” aduce în discuție relația dintre „Copii și părinți de odinioară” (p. 23). În cadrul rubricii „Învățăm să trăim sănătos”, părinții primesc informații folositoare despre tratamentul diareilor acute (p. 28-29). Atât copiii, cât și părinții sunt invitați să răsfoiască împreună cartea Cum să ne exprimăm mai bine iubirea față de copii, a cărei recenzie închide acest număr al Revistei Chemarea Credinței (p. 30-31).

Comentarii Facebook


Știri recente