Revista Chemarea Credinței – numărul 14/iulie-august 2011

A apărut numărul 14 / iulie-august 2011 al Revistei Chemarea Credinței, publicație a Patriarhiei Române, care se adresează întregii familii, de la copiii preșcolari până la părinți și bunici, precum și profesorilor, ajutându-i în cadrul orelor de religie.

Întrucât Concursul Național de Creație Creștină Copilul în familie și-a desemnat câștigătorii, un fragment dintr-un text premiat la secțiunea de creație literară este publicat chiar în deschiderea revistei ca editorial (p. 3).

Copiii preșcolari sunt stimulați să-și folosească îndemânarea și imaginația pentru realizarea din hârtie a unei bărcuțe (p. 12). La rubrica „Hai să desenăm!” este explicată copiilor tehnica desenului, în acest număr fiind prezentați pașii pentru desenarea Îngerului păzitor (p. 4-5).

Școlarii mici parcurg istoria Vechiului Testament, aflând despre cum a tâlcuit Iosif visele faraonului (p. 6).

Despre „Cine se ascunde în apă” – făpturi despre care cei din vechime credeau că sălășluiesc în adâncuri -, pot afla copiii din rubrica „Tradiții românești pentru copii curioși” (p. 8-9), iar rubrica „Lumea lui Dumnezeu” ne prezintă tainele apei (p. 10-11).

Școlarilor mari le sunt adresate rubricile despre premierea copiilor câștigători la Concursul Național de Creație Creștină Copilul în familie (p. 18-19) și despre momentul din Sfânta Liturghie dedicat rostirii Simbolului de credință (p. 22).

În paginile revistei, școlarii pot citi despre vindecarea slugii sutașului (p. 20), martiriul soților Adrian și Natalia (p. 21) și pot învăța să interpreteze cântecul intitulat sugestiv Cântă!, parcurgând rubrica „Cântecul care zidește” (p. 7).

Fiind un număr dedicat vacanței, nu lipsește rubrica „Năpârstoc, hai la joc!” (p. 14-15). De asemenea, „Mănăstirile din România” este un joc adresat întregii familii, care este invitată la un pelerinaj la mănăstirile din țara noastră (p. 16-17). În pelerinaj suntem invitați și la Mănăstirea „Sfânta Maria” din orașul Techirghiol, iar rubrica „Școala bună cu Biserica împreună” ne invită în Tabăra de la Bisoca (p. 24-27).

În partea a doua a revistei, rubricile sunt adresate părinților. Rubrica „Tradiții românești pentru părinți grijulii” aduce în discuție folosirea apei în tradițiile populare și Tradiția Bisericii (p. 23). În cadrul rubricii „Învățăm să trăim sănătos”, părinții primesc informații folositoare despre tratamentul infecțiilor respiratorii acute (p. 28-29). Atât copiii, cât și părinții sunt invitați să răsfoiască împreună cartea Simbolul de credință pe înțelesul copiilor, a cărei recenzie închide acest număr al Revistei Chemarea Credinței (p. 30-31).

Comentarii Facebook


Știri recente