Revista Chemarea Credinței – nr. 21/sept. – oct. 2012

Chemarea Credinței. Revista Patriarhiei Române pentru copii și familia creștină, nr. 21, lunile septembrie-octombrie, 2012, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (Ed. IBMO), București, 32p.

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, nr. 21 (septembrie-octombrie) / 2012 al publicației Chemarea Credinței. Revista Patriarhiei Române pentru copii și familia creștină.

La începutul unui nou an bisericesc, Revista Chemarea Credinței, publicația Patriarhiei Române adresată întregii familii, a ajuns la nr. 21 din noua serie, inițiată în urmă cu patru ani, după cum ne informează Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Revista dorește să atragă copiii, dar și adulții, să le vorbească despre valorile vieții creștine într-un mod adaptat necesităților și nivelului lor de înțelegere, oferindu-le posibilitatea să aleagă o viață frumoasă, care să îmbine valorile creștine autentice cu ceea ce este mai bun în cultura modernă actuală.

Publicație creștină și culturală, cu scop formativ și informativ, adaptată structurii psihice și gusturilor estetice ale copiilor și familiilor acestora, Chemarea Credinței se împarte în două părți: prima parte a revistei este adresată copiilor, iar partea a doua a revistei este adresată părinților.

Copiii de toate vârstele sunt invitați să învețe să deseneze peisaje cu tema „Toamna”, să lectureze pasaje din Vechiul și Noul Testament adaptate vârstei lor, să descopere tehnica origami prin realizarea unor „Fructe de toamnă”, să ia aminte la viața și învățăturile Sfântului Neagoe Basarab și să exploreze spațiul cosmic prin intermediul rubricii „Lumea lui Dumnezeu”. Întrucât copiilor le place să cânte, îi invităm să învețe cântecul „Tot ce e pe lume” din cadrul rubricii „Cântecul care zidește”.

La începutul anului bisericesc, oamenii de la țară obișnuiesc să spună povești despre cum a creat Dumnezeu lumea. Astfel că, în numărul 21 al revistei am adunat și noi câteva „Legende despre Soare și Lună” pentru copii. De asemenea, invităm la lectură și adulții să înțeleagă regulile țăranilor pentru a avea recolte bogate citind „Cum e vremea mâine? Lecție de meteorologie țărănească”.

Anul omagial, 2012, este evidențiat de Revista Patriarhie Române pentru copii și familia creștină cu un reportaj despre medicul Sergiu Stoica, specializat în neurochirurgie, numit de către copii „doctorul-înger” și cu un articol despre „Laringitele acute”.

Și nu în ultimul rând, pentru că jocul descrețește frunțile, revista invită toți cititorii la cunoaștere prin joc a valorilor religioase prin intermediul rubricii „Năpârstoc, hai la joc! (pp. 14-15) și al jocului „Să cunoaștem locașul bisericii!” (pp. 16-17).

Comentarii Facebook


Știri recente