Revista Chemarea Credinței – nr. 17/ianuarie-februarie 2012

A apărut numărul 17/ianuarie-februarie 2012 al Revistei Chemarea Credinței, publicația Patriarhiei Române adresată întregii familii.

Întrucât 2012 a fost desemnat Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, revista prezintă ca editorial un îndemn la a ne îndrepta privirile către cei bolnavi, alinându-le suferința, după cum ne informează Narcisa-Mihaela Câdă, Redactor coordonator.

Copiii preșcolari sunt stimulați să-și folosească îndemânarea și imaginația pentru realizarea din hârtie a copiilor care se țin de mâini într-o horă a prieteniei. La rubrica „Hai să desenăm!” sunt prezentați pașii pentru desenarea unui portret prin diferite tehnici de realizare .

Școlarii mici parcurg istoria Vechiului Testament, aflând despre nașterea lui Moise și învață din Sfânta Evanghelie despre cum să-I fim recunoscători Domnului, urmând exemplul leprosului, care s-a întors să-I mulțumească Fiului lui Dumnezeu întrupat. În paginile revistei, școlarii pot citi despre cum l-a ocrotit Maica Domnului pe Sfântul Serafim din Sarov în copilărie.

Școlarilor mari le este adresată rubrica în care este explicat momentul din Sfânta Liturghie dedicat unei părți din marea rugăciune euharistică, și anume anamneza.

Rubrica „Lumea lui Dumnezeu” prezintă amănunte despre pinguinul-imperial, iar despre povestea numelor celor douăsprezece luni ale anului, cititorii pot afla din rubrica „Tradiții românești pentru copii curioși”.

Școlarii învață să interpreteze, împreună cu profesorii lor, cântecul Limba românească, parcurgând rubrica „Cântecul care zidește”.

Rubrica „Bun, frumos și adevărat” aduce în discuție o mărturie despre creștinii din Asia Mică, în primele decenii ale secolului al II-lea după Hristos.

Pentru copii, revista Chemarea Credinței prezintă ca noutate rubrica „Povești cu tâlc”, care redă povești cu semnificație moralizatoare. Din povestea Ajutor într-o zi de iarnă copiii vor învăța să fie generoși în ajutorul pe care îl dau celor aflați în suferință, asemănându-se samarineanului milostiv.

Toți copiii, împreună cu părinții și bunicii, sunt invitați la joacă prin intermediul rubricii „Năpârstoc, hai la joc!” și al jocului „Vindecări minunate ale Mântuitorului Hristos” .

În partea a doua a revistei, rubricile sunt adresate părinților. Articolul de la rubrica „Tradiții românești pentru părinți grijulii” aduce în discuție boala și sănătatea în concepția omului tradițional .

Revista va prezenta, începând cu numărul 17/ianuarie-februarie 2012, o serie de interviuri cu doctori pediatri de diferite specializări, evidențiind Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Primul interviu ne este acordat de domnul doctor Petru Damir, medic pediatru de medicină generală la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului din București .

În încheierea revistei, în cadrul rubricii „Învățăm să trăim sănătos”, cititorii primesc informații folositoare despre tratamentul afecțiunilor gastrointestinale.

Comentarii Facebook


Știri recente