Revedere după 50 de ani

Absolvenții promoției 1959-1963 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București s-au întrunit pe 24 septembrie la 50 de ani de la finalizarea studiilor.

Evenimentul a început cu o slujbă de Te Deum oficiată în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, paraclis patriarhal, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. De asemenea, a fost oficiat și un parastas pentru cei trecuți la Domnul.

„Vă privim cu multă recunoștință și cu multă admirație pentru că sfințiile voastre ați început Seminarul și ați continuat cu Facultatea într-o perioadă în care închisorile politice din România gemeau de prezența preoților și a călugărilor, când călugării și călugărițele erau alungate din mănăstiri în viața civilă obligate fiind să renunțe la vocația lor profundă de a urma pe Hristos în viața aceasta pământească și I-ați urmat cu dorința de a fi preoți într-o perioadă în care speranțele pentru viitorul Bisericii ca și pentru al neamului nostru erau sub semnul îndoielii”, a precizat pentru TRINITAS TV PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

În amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” a fost strigat catalogul, iar colegii au depănat amintiri.

La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Facultății.

Foștii absolvenți au hotărât ca, de acum încolo, să se revadă anual.

Comentarii Facebook


Știri recente