Revedere după 30 de ani

Promoția 1984 a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, pe atunci Institutul Teologic Universitar, s-a reunit astăzi, după 30 de ani de la absolvire. Catalogul a fost strigat în Aula „Dumitru Stăniloae” a instituției. La festivitate a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, absolvent al promoției.

„Ne îndreptăm iată promoția 1984 spre cel de-al patrulea deceniu de la finalizarea școlii cu gândul că puțin câte puțin anii se așează, nădăjduim și experiența și curajul mărturisitor sperând în mila Domnului că experiența acumulată de preoți în toată această perioadă va fi adâncită și lărgită spre slava lui Dumnezeu și spre binele enoriașilor care așteaptă de la preoții lor cu exigență crescândă, o prezență liturgică pe de o parte, dar și cultural-filantropică, misionară pe de altă parte”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Alături de absolvenții promoției 1984 s-au aflat și foști profesori și îndrumători. Cu toții au rememorat anii studenției și i-au pomenit pe cei trecuți la Domnul.

Festivitatea a fost precedată, în cursul dimineții, de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum.

Foto: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente