Reuniunea tinerilor ortodocși, la final

După patru zile de manifestări religios-culturale, Reuniunea Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare s-a încheiat sâmbăta aceasta cu Sfânta Liturghie. Pe esplanada Catedralei episcopale, slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. Mitropolitul Clujului a adresat celor peste 3000 de tineri prezenți un cuvânt de învățătură.

„De-a lungul celor 2000 de ani de creștinism tineri de vârsta dumneavoastră l-au mărturisit pe Domnul Hristos, unii chiar cu viața lor. Și ei ca și dumneavoastră au fost atenți la cuvântul Sfântului Apostol Pavel: Fiți fără prihană și curați, fii ai lui Dumnezeu, neîntinați, în mijlocul unui neam rău și stricat, în care străluciți ca niște luminători în lume. Acesta este gândul pe care am vrut să vi-l împărtășesc tineri iubiți care ați venit la Baia Mare. Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-am întâlnit aici și îi felicităm și mulțumim organizatorilor”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Reuniunea de la Baia Mare a fost prima întâlnire a tinerilor ortodocși din țara noastră. Acestora li s-au alăturat participanți din alte 11 țări. Anul viitor, evenimentul se va ține la Cluj-Napoca. Tinerii din Baia Mare au predat astfel flacăra reuniunii reprezentanților clujeni.

Cu toții au cântat apoi imnul reuniunii.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul le-a mulțumit la final tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, printre parteneri numărându-se și Primăria Baia Mare.

Reuniunea de la Baia Mare a stat sub semnul Anului omagial Euharistic și al Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Tinerii au participat zilnic la slujbe, la dezbateri, seminarii, mese rotunde, conferințe și au vizitat diverse obiective din zonă. Fiecare seară s-a încheiat cu un program artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente