Reuniunea corurilor bisericești din Serbia și România, desfășurată în localitatea sârbă Toracu Mare

La biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe” din localitatea Toracu Mare din Serbia s-a desfășurat, duminică, 29 martie 2009, reuniunea corurilor bisericești sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul”. La acest eveniment au participat 12 formații corale din Serbia și România, printre care Corul Consiliului Național Român, corurile ortodoxe ale românilor din Govândari, Sân Mihai, Vârșeț, Grebenaț, Coștei, iar din România, corurile din Ghiroda (Timiș) și din Govândari (Reșița). Concertul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Daniil al Episcopiei Ortodoxe Române Dacia Felix, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române de Ungaria și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Cu ocazia acestui eveniment, Arhiepiscopia Timișoarei a donat, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, cărți bisericești credincioșilor din Parohia Toracu Mare.

Evenimentul din Duminica Sfântului Ioan Scărarul a fost organizat de Parohia Ortodoxă Toracu Mare în colaborare cu Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente