Reuniunea anuală de dialog teologic dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Anglicană

În perioada 17-23 septembrie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon participă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Ierusalim, la reuniunea

Anuală de dialog teologic dintre Bisericile Ortodoxe și Comuniunea Anglicană, ca delegat al Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Întrunirea s-a desfășurat cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului și cu binecuvântarea Excelenței Sale Dr. Michael Lews, Episcopul anglican de Ierusalim si Orientul Mijlociu.

Sâmbătă, 20 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a transmis Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului un mesaj din partea Întâistătătorului Bisericii noastre, în cadrul unei întrevederi, desfășurată în Cetatea Sfântă, la reședința patriarhală.

Precizăm că Patriarhul Ierusalimului a fost prezent la deschiderea evenimentului, iar, apoi, a primit pe participanți la reședința sa din orașul sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente