Reuniune după 57 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj

11 preoți ai promoției 1958 – 1959 ai Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, s-au întâlnit marți, 26 iulie 2016, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului după 57 de ani de la absolvirea instituției. În mijlocul preoţilor a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Între ei se numără  fostul protopop de Cluj I, părintele Ioan Jeler, care a oferit mai multe informaţii pentru Radio Renaşterea:

Am fost o clasă numeroasă de 43 de elevi, dintre care 25 de colegi de-ai noștri au trecut la cele veșnice, iar 18 suntem în viață și 11 suntem prezenți la această reuniune. Am fost o clasă bună, nu pentru că spun eu lucrul acesta, ci asta spunea părintele profesor Ioan Bunea care a fost dirigintele clasei noastre. El scria în memoriile sale faptul că dintre elevii acestei clase 95 % s-au evidențiat la învățătură și la purtare. L-am avut ca șef de clasă pe regretatul Arhiepiscop al Târgoviștei, Vasile Costin.

Cu prilejul întâlnirii la 57 de ani de la absolvirea seminarului, Mitropolitul Clujului a oficiat în prezenta absolvenților generației 1958-1959 o slujbă de Parastas pentru cei trecuţi la Domnul.

La finalul slujbei, cei 11 foști colegi s-au reunit în Sala „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial unde și-au adus aminte de vremurile de demult, ale căror amintiri au rămas vii în memoria tuturor:

Erau vremuri grele atunci. În anul IV, părintele profesor Ioan Bunea a fost arestat și condamnat pentru că a făcut o programă analitică pentru predarea religiei în biserică pentru copii, pe categorii de vârstă, a spus părintele Ioan Jeler.

 

Comentarii Facebook


Știri recente