Responsabilii cu asistența socială din România și Republica Moldova s-au întâlnit la Cahul

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a primit vineri la Centrul Eparhial din Cahul vizita mai multor responsabili cu asistența socială din România și Republica Moldova.

Delegația a fost formată din Preotul Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală, George Anton, reprezentant al Asociației IOCC din America, Igor Belei, Președintele Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, și Oxana Radu, Șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Familiei Cahul.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea unui sumar al activităților sociale desfășurate de Episcopia Basarabiei de Sud pentru refugiații din Ucraina. Eparhia a ajutat cu cazare, îmbrăcăminte, produse alimentare, igienice și medicamente, pe care le-a distribuit atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina, în zonele afectate de război.

Ierarhul a prezentat centrele de ajutor social din eparhie care sprijină persoanele refugiate și necesitățile acestora pentru a funcționa în continuare.

La această întâlnire s-au conturat noi proiecte care să vină în sprijinul familiilor vulnerabile din sudul Republicii Moldova, dar și a refugiaților care au nevoie de adăpost.

La final, Episcopul Veniamin a mulțumit Patriarhiei Române și celor implicați în proiectele sociale desfășurate de Episcopia Basarabiei de Sud.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente